תמיכה

הנחיות כלליות לצפייה בקורסים מוקלטים וקטעי וידאו באינטרנט או בקמפוס

כניסה לקישור לסרט באתר תעלה עמוד שבו משולב נגן המדיה

(MediaPlayer) ותציג את הסרט באופן זורם, ישירות מהשרת שלנו, ללא צורך בהורדה למחשב שלכם . הקורסים וקטעי הוידאו אינן ניתנים להורדה.
איכות הצפייה בוידאו באינטרנט  שטף וחדות התמונה והקול - תלויה ברוחב החיבור שלכם לאינטרנט ובעומס על הרשת

כאשר אתם מתחברים. אם זרימת הסרט אינה מספקת, יתכן שתוכלו לקבל איכות טובה יותר בשעות אחרות, בהן העומס פחות.

הממשק המציג את הסרטים פועל עם נגן המדיה -גירסה 9 ומעלה של מיקרוסופט (להתקנה לחץ כאן).  יחד עם זאת, עלולות להופיע מספר בעיות שימנעו מכם את הצפייה בסרט:

• לקורסים מוקלטים דרושה הזדהות באמצעות הקוד והסיסמה האונברסיטאים,

• אם לאחר תהליך הזדהות תקין  לא הצלחתם לצפות, יתכן ואינכם מורשים לצפות בסרט זה .

• אם מותקנת גרסת נגן המדיה המתאימה והסרט אינו מופיע, ייתכן שאתם מאחורי firewall (הבעיה מתרחשת בעיקר אם אתם מנסים לגשת לעמוד ממקום העבודה) או שאתם עוברים דרך  שרת proxy. למקרה כזה ניתן להתאים את נגן המדיה לעבודה עם proxy (אותן הוראות רלבנטיות גם עבור firewall),

• במחשבים בהם מותקנות תוכנות המכילות גם הגדרה העוצרת פתיחת חלונות (Window), יתכן שתמנע את פתיחת הממשק. אם מותקנת אצלכם תוכנה כזאת (היא יכולה להיות גם חלק מכלים כמו  נורטון אנטי וירוס ), יש לעצור או להסיר אותה , אפשר כמובן להגדיר את אתרי האוניברסיטה כ "  Trusted Site " (הסבר מופיע בד"כ בתוכנה).

• אם לאחר שטעינת העמוד מסתיימת , נגן המדיה עלה אך הסרט לא מתנגן, או שמופיעים תמונה או קול בלבד, יתכן ונגן המדיה שלכם לא מעודכן. נגן המדיה "פותח" את הסרט בעזרת תוכנות הנקראות codecs. למרות שתוכנה זאת מתעדכנת בדרך כלל מעצמה, יתכן ומשהו עוצר אותה במחשב שלכם, גשו  לאתר מיקרוסופט ועדכנו את את ה -  codecs  לנגן המדיה שלכם.

בכל שאלה נוספת על שימוש בשרת הוידאו של אוניברסיטת תל אביב וכן את הערותיכם השונות, העיניניות והטכניות, לגבי שיעורים מוקלטים. אנא שילחו ל :

קוד אישי וסיסמה:

הקוד והסיסמה האוניברסיטאיים המשמשים לקבלת שירותי דואר אלקטרוני וכניסה לשרת הלמידה מרחוק ( virtual ) באוניברסיטה משמשים גם לצורך צפייה בקורסים מוקלטים.

משתמשים וסיסמאות

קוד אישי לסטודנטים (לכל התארים):
קוד מחשב ניתן אוטומטית לכל סטודנט שהסדיר את תשלומי שכר הלימוד.
יש   לאשרר את הקוד וכן לשנות את הסיסמה הזמנית, במקרה של שכחה לחצ/י כאן
לקבלת עזרה מפורטת נוספת ניתן לקבל כאן או  לפנות למוקד התמיכה של האגף למחשוב  .

קוד אישי לאנשי סגל:
אנשי סגל שאין להם עדיין קוד מחשב וסיסמה או שלא זוכרים -  יפנו למתאמי הפקולטות.

חשוב: יש להקפיד לשנות את הסיסמה כאשר מתקבלת הודעה על כך בדואר האלקטרוני.

מי שלא מקבל דואר דרך שרת הדואר של האוניברסיטה (post) יבצע העברת דואר כדי שיוכל לקבל הודעות לשינוי סיסמה.

מומלץ להשתמש בפורטל http://mytau.tau.ac.il  על מנת להזדהות פעם אחת לכל השירותים הממוחשבים האוניברסיטאיים.

הנך נמצא/ית כאן: שרת הוידאו תמיכה

Video services are provided by the Computing Division Video Team.
Copyright ©, Tel Aviv University ,All Rights Reserved.